• Papatya suyunun bilinmeyen faydaları

    Bugünlerde, saçlarımın yıpranmış hali beni iyiden iyiye depresyona soktu. Halbuki, bayanlar saçlarını değiştirdiğinde kendini mutlu ve daha bir güzel hisseder, fakat boyanın kötü etkileri güngen güne etkisini göstermekte ve saçların dökülmesine sebebiyet vermektedir. Papatya suyu bu tür saç yıpranmalarının yayında müthiş bir yardımcı olarak geliyor ve bende bunu kullanma taraftarıyım. 
    İşte papatya suyunun saçlar için faydaları ; 


    Papatya suyu, deri döküntülerinde ve saç derisindeki kaşıntıların giderilmesinde etkili yardımcıdır.Saçlara parlaklık verir.Papatya suyunun saç bakımı için kullanımı da yaygındır. 
    Aynı zamanda bir çok hastalığa deva olan papatya suyunun vücudumuza faydalarını saymakla bitmez. İşte vücudumuza faydaları ;
    Her türlü iltihaplanmalarda kullanılabilir. Başta bel ve baş ağrısı olmak üzere, ağrıları dindirir. Yüz ve cilt güzelliği bakımında da papatyayı asla yabana atmamalısınız. Kaynatılmış bitki suyu ile haftada bir kere yüzünüzü yıkarsanız, cildinizin nasıl tazelendiğini ve sağlıklı bir renk kazandığını göreceksiniz. Ayrıca; tahriş olmuş ciltleri temizlemek ve ferahlatmak için de faydalıdır.Kurutulup, sıcak suya atılıp, bir süre demlenilip içildiği taktirde bronşite karşı faydalı olduğu bilinmektedir.
    Papatya çayıyla göze pansuman yapılırsa gözdeki şişliklerin giderilmesinde etkili yardımcıdır.
    Sağlıklı diş etlerine sahip olmak için kullanılır. Bir miktar kır papatyasını demleyip süzdükten sonra ılımaya bırakınız. Daha sonra diş fırçanızı papatya suyuna daldırıp dişlerinizi fırçalayınız. Ayda 2-3 kullanım yeterli olacaktır. 

    Aynı zamanda nezle, gastrit, ülser, mide yanması, sinir ve romatizma ağrılarına da birebir. 


    Bu bilgileri araştırdığımda çok şaşırdım ve yıllardır bildiğimiz papatya suyunun faydalarından neden yararlanmadığımıza üzüldüm. Sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olur.. 
    Daha fazla bilgi almak isteyenler bana yazabilirler .. 


    Sevgilerimle 

0 yorum:

Yorum Gönder