• Adet Sancıları İçin..

    Adet sancıları her bayanın korkulu rüyasıdır bildiğiniz üzere. Bu sancılar bir çok işi yapmamamıza neden olmakla birlikte, işlerimizi aksatmamıza da sebep olurlar. İşe giderken, okula giderken, sınav olurken her yerde her an karşılaşabileceğimiz durumlar söz konusudur. Adet görmeye 1-2 gün kala başlayan ve adet esnasında ve sonrasında da 1-2 gün devam edebilen sancılardır.Kanamadan hemen önce beliren sancı ve sinirlilik duygusu bir çok kadında bulunur. Rahim gelişmesinin tam olmamasına da bağlı bulunabilir.



    *1,5 litre suyun içine eşit oranda (birer tatlı kaşığı) anason, papatya çiçeği, nane, ada çayı, ve ilaveten bir silme çay kaşığı dövülerek toz haline getirilmiş ardıçtohumu kaynatıldıktan sonra süzülerek günde 3 kez aç karnına içilir.İsteğe göre tatlandırılabilir.
    *Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kantaron konulup demini alması beklendikten sonra süzülerek yemeklerden önce içilir.
    *Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir tutam maydanoz konulup demini alması beklendikten sonra süzülerek yemeklerden önce içilir.
    *Bir çay fincanı kaynar suyun içine yarım çay kaşığı pelin otu konulup demini alması beklendikten sonra süzülüp üçe bölünerek yemeklerden önce içilir.
    *Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kara selvi konulup demini alması beklendikten sonra süzülerek yemeklerden önce içilir.
    *Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı oğul otu konulup demini alması beklendikten sonra süzülerek yemeklerden önce içilir.
    *Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kuşdili konulup demini alması beklendikten sonra süzülerek yemeklerden önce içilir.


    Aynı zamanda eşit miktarlarda çobançantası, fındıkotu ve ahududu yaprağını birleştirip, günde iki fincan içebilirsiniz. Adet dönemi süresince dozu 4 fincana çıkarabilirsiniz. Adet dönemi boyunca demir eksikliğini engellemek için, demir bakımından zengin yiyecekler (kırmızı et, kayısı ve frenküzümü) ve bitkiler (maydanoz,ısırgan) gibi tüketilmesi önerilir.

0 yorum:

Yorum Gönder